Bakalland

Babeczki orzechowe

Składniki:

  • 150 g kostki do pieczenia 
  • 200 g mąki
  • 100 g cukru
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyzki Rama Cremefine Classic

​MASA:

  • 100 g kostki do pieczenia 
  • 100g cukru
  • 2 jajka
  • 100 g orzechów włoskich BAKALLAND
  • 90 ml mleka

Przygotowanie:

Foremki do babeczek posmaruj Kasią, obsyp bułką tartą i wstaw do lodówki. Ciasto: Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem, Kasią i Ramą. Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię i wstaw na 30 minut do lodówki. W tym czasie zrób masę: Utrzyj w mikserze Kasię z cukrem, dodając jajka, pokruszone orzechy i mleko. Wyjmij ciasto i foremki z lodówki. Ciasto rozwałkuj i wykrawaj z niego kółka o średnicy o 2 cm większej niż foremki. Kółka włóż do foremek i delikatnie wyklejaj nimi ścianki foremek. Na to wyłóż masę do 3/4 wysokości foremek. Piecz w 180 stopniach C przez około 25 minut.


Partnerzy:       


Najlepsze z:

 



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie