Bakalland

Ciasto cynamonowe

Składniki:

  • 250 g kostki do pieczenia 
  • 250 g mąki
  • 250 g cukru
  • 4 jajka
  • 250 g rodzynek sułtańskich BAKALLAND
  • 125 g orzechów włoskich BAKALLAND
  • 1,5 łyżki cynamonu mielonego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • olejek cytrynowy
  • polewa z białej czekolady i orzechy włoskie BAKALLAND do dekoracji

Przygotowanie:

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cynamonem i przesiej przez sito. Kasię utrzyj z połową cukru. Jajka ubij z resztą cukru na puszystą masę. Stopniowo dodawaj do Kasi, nie przerywając ucierania. Po łyżce dodawaj mąkę. Dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj pokruszone orzechy włoskie oraz rodzynki i kilka kropli olejku cytrynowego. Przełóż do tortownicy (28 cm średnicy) posmarowanej Kasię i posypanej tartą bułką. Piec 70-80 min w piekarniku nagrzanym do 180st C. Po ostudzeniu oblej ciasto białą polewą i udekoruj orzechami.


Partnerzy:       


Najlepsze z:

 



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie