Nowe przekąski od Bakalland – złap je na drogę, sięgnij w domu, chrup w pracy

Nowe przekąski od Bakalland – złap je na drogę, sięgnij w domu, chrup w pracy

Żyjemy w coraz większym pośpiechu, często jemy poza domem, ale jednocześnie chcemy odżywiać się zdrowo i dostarczać organizmowi cennych składników odżywczych. Dlatego też w ciągu aktywnego dnia wybieramy zdrowe przekąski. By jednak spełniały wszystkie nasze oczekiwania, muszą być również smaczne i różnorodne. Stąd nowa, w pełni przekąskowa propozycja od Bakalland – prażone ziarna, chrupiące orzechy i bakaliowe mieszanki w przekąskowych porcjach na raz. Wysokiej jakości bakalie, które po prostu „Chwyć & Jedz”.

Z badań przeprowadzonych przez Bakalland wynika, że wszyscy lubimy przekąski i wybieramy je z bardzo różnych powodów. Dla 44 proc. ankietowanych są czymś smacznym w ciągu dnia, 36 proc. sięga po nie, by dodać sobie energii między posiłkami, a dla 34 proc. są elementem spotkania towarzyskiego czy chwili relaksu[1]. Przekąski pełnią więc dla nas bardzo wiele funkcji, realizują różne zadania, więc też same muszą być różnorodne. Doskonale w tej roli sprawdzają się bakalie.

Już dawno przestaliśmy traktować suszone owoce czy orzechy jedynie jako dodatek do wypieków. Dziś w formie przekąski towarzyszą nam na co dzień – w drodze, w podróży, w pracy i w szkole. Dlatego Bakalland, by po bakaliową przekąskę można było sięgnąć jeszcze łatwiej, wprowadza najpopularniejsze i uwielbiane przez wszystkich bakalie w wygodnym opakowaniu i porcji na raz.

Linia kilkunastu nowych przekąsek z hasłem przewodnim „Chwyć & Jedz” to prażone ziarna: Słonecznik prażony lekko solony, Pestki Dyni prażone lekko solone, Kukurydza prażona lekko solona, Kukurydza prażona miodowa; chrupiące orzechy: Laskowy prażony blanszowany, Migdał blanszowany, Migdał prażony lekko solony, Włoski Chandler, Nerkowiec prażony lekko solony oraz kultowa bakaliowa mieszanka studencka w różnych odsłonach. Wszystkie prażone orzechy zostały przygotowane w piecu, bez dodatku tłuszczu i można je jeść bez obaw o zbędne, dodatkowe kilogramy. Bogactwo smaków i odsłon, z których można wybierać te solone, blanszowane, tradycyjne czy z miodem sprawia, że każdy znajdzie produkt, który idealnie odpowiada jego przekąskowym oczekiwaniom w danym momencie.

Prażone ziarna: Słonecznik prażony lekko solony, Pestki Dyni prażone lekko solone, Kukurydza prażona lekko solona, Kukurydza prażona z miodem, cena 1,99 zł

Nowa propozycja Bakalland to najpopularniejsze ziarna w różnych wariantach, zamknięte w poręcznym opakowaniu i porcji na raz, która bez trudności zmieści się w torebce, plecaku czy kieszeni. To naturalne, chrupiące pestki dyni, ziarna kukurydzy i słonecznika z lekkim dodatkiem soli lub miodu. Dzięki prażeniu w piecu stanowią chrupiącą przekąskę, którą warto zawsze mieć pod ręką.

Chrupiące orzechy: Laskowy prażony blanszowany, Migdał blanszowany, Migdał prażony lekko solony, Włoski Chandler, Nerkowiec prażony lekko solony, cena 3,49 zł

Chrupiące orzechy w poręcznym opakowaniu to szybka, wartościowa przekąska w codziennym biegu. Najpopularniejsze orzechy zostały zamknięte w opakowaniach w sycącej porcji na raz, w kilku różnorodnych odsłonach: solonej, prażonej, blanszowanej. Migdał i Nerkowiec prażony lekko solony oraz Orzech laskowy prażony blanszowany zostały uprażone bez dodatku tłuszczu. Wszystkie propozycje Bakalland są dodającą energii w ciągu dnia, zdrową przekąską o czystym i prostym składzie.

Mieszanki bakaliowe: Mix studencki, cena 2,99 zł

Klasyczna Mieszanka studencka, najpopularniejsza mieszanka bakaliowa na rynku, została zaproponowana w pełni przekąskowej odsłonie – porcji na raz. To idealne rozwiązanie za sprawą kompaktowego opakowania bez problemu zmieści się w plecaku, torebce czy kieszeni. Zawsze tam i wtedy, gdy najdzie nas mały głód

[1] Raport Bakalland „Trendy na rynku żywności”, wrzesień 2017, Zymetria.