Bakalland

Makowiec z jabłkami

Składniki:

  • 250 g kostki do pieczenia 
  • 300 g masy makowej BAKALLAND
  • 450 g cukru pudru
  • 9 jajek
  • 100 g rodzynek sułtańskich BAKALLAND
  • 100 g kaszy manny
  • 200 g orzechów włoskich BAKALLAND
  • 6 dużych jabłek
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Jabłka obierz i zetrzyj „na pazurkach”. Orzechy włoskie zmiel. Kasię utrzyj na puszysty krem, dodając po jednym żółtku. Dodawaj stopniowo mak, następnie jabłka i pozostałe składniki. Wymieszaj. Na końcu dodaj ubitą na sztywno pianę z białek. Piecz ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto możesz polać polewą czekoladową.


Partnerzy:       


Najlepsze z:

  



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie