Bakalland

Piegusek z orzechami

Składniki:

  • 250 g kostki do pieczenia 
  • 300 g mąki
  • 220 g cukru
  • 5 jajek
  • 100 g maku BAKALLAND
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g orzechów włoskich BAKALLAND
  • polewa czekoladowa

Przygotowanie:

W misce zmiksuj miękką Kasię z cukrem, stopniowo dodając jajka. Masę połącz z mąką, proszkiem do pieczenia i makiem, wsyp do miski, znów wymieszaj mikserem. Z orzechów wybierz około 20 najładniejszych połówek do dekoracji, resztę wsyp do masy i wymieszaj łyżką. Prostokątną formę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż na to ciasto i piecz około 40 minut w 180 stopniach C. Polewę rozpuść w garnuszku z gorącą wodą. Ciasto pokrój w trójkąty. Na każdym trójkącie zrób kleks z polewy czekoladowej i przyklej orzechy.


Partnerzy:       


Najlepsze z:

 



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie