Bakalland

Powrót do wszystkich kategorii

Migdały łuskane

Migdały łuskane

Dostępne w opakowaniach: 100 g, 250 g, 300 g


Migdały są jadalnymi nasionami migdałowca zwyczajnego. Żywieniowo zalicza się je do grupy orzechów, chociaż w istocie nimi nie są. Drzewa migdałowca występują praktycznie na wszystkich kontynentach.

Migdały są idealną przekąską między posiłkami, ale również stanowią nieodłączny element ciast oraz deserów. W przemyśle piekarskim znajdują zastosowanie jako masa migdałowa. Przerabiane są również na marcepan. Z nasion migdała tłoczy się bardzo smaczny olej migdałowy.

Migdały są bogactwem: witaminy E, B2, kwasu foliowego, potasu, wapnia, czy magnezu. Zawierają również żelazo, cynk, miedź oraz wit. B1.

Bakaliowa mapa świata Kraj pochodzenia

Bakaliowa mapa ciała Właściwości zdrowotne



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie