Bakalland

Powrót do wszystkich kategorii

Orzechy włoskie

Orzechy włoskie

Dostępne w opakowaniach: 100 g, 230 g, 300 g


Orzech włoski rośnie do 400 lat, a owocowanie rozpoczyna około 12 roku życia. Jest to drzewo z rodziny orzechowatych wywodzące się z rejonów Europy Południowej. Występuje w wielu rejonach naszego globu: Europie, Azji, Ameryce. 

Orzechy włoskie wykorzystywane są do wypieku ciast oraz innych słodkości. Znajdują również zastosowanie, jako szlachetny dodatek do dań wytrawnych, sosów oraz sałat. Orzechy to jednocześnie zdrowa przekąska będąca doskonałą alternatywą dla słodyczy.
Orzechy włoskie dostarczają do naszego organizmu witaminę E, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne takie, jak potas, fosfor i magnez. Zawierają także drogocenny kwas foliowy, cynk i miedź.

Bakaliowa mapa świata Kraj pochodzenia

Bakaliowa mapa ciała Właściwości zdrowotne



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie