Bakalland

Powrót do wszystkich kategorii

Śliwki całe owoce

Śliwki całe owoce

Dostępne w opakowaniach: 100 g, 200 g, 400 g


Suszenie śliwek zapoczątkowane zostało tysiące lat temu w okolicach Morza Kaspijskiego, skąd również pochodzą drzewa śliwy domowej. Obecnie, na całym świecie uprawiane jest około 2 tysiące odmian śliwy. Znaczenie ekonomiczne ma natomiast około 100 odmian, które występują między innymi w USA, Chile, Argentynie, czy Francji.

Suszone śliwki są zdrowym substytutem słodyczy. Stanowią nieodłączny element wypieków oraz przetworów. Świetnie sprawdzają się jako urozmaicenie dań wytrawnych.

Suszone śliwki to bogactwo potasu i miedzi oraz źródło witaminy A, B2, B6.

Bakaliowa mapa świata Kraj pochodzenia

Bakaliowa mapa ciała Właściwości zdrowotne



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie