Bakalland

Sernik z rodzynkami

Ciasto
- 3/5 kostki do pieczenia Kasia (150g)
- 2 jajka
- 1 i 1/2 szklanki mąki (250g)
- 1/3 szklanki cukru (80g)
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao (30g)

Masa serowa
- 50 g rodzynek sułtańskich Bakalland
- 600g sera białego
- 5 jaj
- 3/5 kostki do pieczenia Kasia (150g)
- 1/2 szklanki cukru (125g)
- 1 budyń wanilinowy
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej


Sposób przygotowania:
Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki ciasta i wymieszaj mikserem. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć. Tortownicę o średnicy 24cm wysmaruj Kasią i obsyp mąką. 1/3 ciasta odłóż, resztą wylep dno formy. Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Kasię rozpuść w rondelku i wystudź. Do masy jajecznej dodaj, ciągle ubijając ser, budyń i rozpuszczoną Kasię. Na koniec wsyp rodzynki i wymieszaj Masę serową wyłóż na ciasto. Pozostałe ciasto rozwałkuj, wytnij z niego małą foremką gwiazdeczki i ułóż na serniku. Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180st.C.


Najlepsze z:



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie