Bakalland

Zawijańce z rodzynkami

Składniki:
- 450 g rozmrożonego, gotowego
ciasta francuskiego (2-3 godziny przed
pieczeniem wyciągnąć z zamrażarki)
- 4 łyżki miodu
- 3/4 szklanki rodzynek Bakalland
- Cynamon
- 1 roztrzepane widelcem jajko
- Cukier gruby lub brązowy do posypania

________________________________________________

Sposób przygotowania:
Miód podgrzej w rondelku, aż będzie płynny. Każdy blat ciasta
posmaruj cienko miodem, posyp rodzynkami, cynamonem i
zwiń ciast w rulonik wzdłuż dłuższego boku. Każdy rulonik
pokrój na 6 części, następnie zamocz w jajku i posyp cukrem.
Ślimaczki poukładaj na blaszce wyłożonej papierem do
pieczenia, zachowując odstępy między ciasteczkami. Piecz
około 12-14 minut w piekarniku nagrzanym do 200st.C.
 


Najlepsze z:



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie